הרשויות בישראל הביעו עניין בהצטרפות לקו המעבורת החדש ביו יוון לקפריסין, מה שיאפשר תנועה קלה בין שלושת המדינות המוגבלת כיום לתחבורה האווירית

מי שביקר בערי החוף של הים התיכון בוודאי מכיר את הפעילות הפורה של המעבורות, במיוחד בחודשי הקיץ, כאשר משפחות שלמות יוצאות לחופשה ברכביהן ומדלגות בין יעד אחד למשנהו בנוחות. כעת דמיינו לעצמכם עלייה בנמל חיפה והגעה ברכבכם לעיר נמל בקפריסין או יוון. נשמע חלום ? אולי כבר לא.
אתר החדשות היווני בשפה האנגלית “גריק רפורטר ” דיווח כי הרשויות בישראל הביעו עניין להצטרף לקו המעבורת החדש בין יוון לקפריסין. פגישה מקוונת בין סגן שר הספנות של קפריסין, ואסיליס דמטריאס ושרת התחבורה, מרב מיכאלי התרכזה במאמצים המתמשכים של קפריסין לחדש את הקשר הימי עם יוון, שהופסק מזה שני עשורים. השרה מיכאלי ציינה כי שרות מסוג זה יוכל להועיל לפיתוח התיירות בין כל הצדדים.
קו מעבורות משולש, יוון-קפריסין-ישראל יקל על תנועה חופשית של תושבי המדינות ויעשיר את האפשרויות המוגבלות כיום לתחבורה אווירית. הקמת הנתיב הימי אפילו תיצור שוק חדש עבור אותם מטיילים המעדיפים לחקור את הים התיכון דרך הים בקצב איטי, מכיוון שחלק מהאנשים אינם יכולים לטוס מסיבות בריאותיות או חוששים לטוס. מפעילי המעבורות מהססים להצטרף לפרויקט למרות ההבטחות לסיוע ממשלתי בסך שנתי של כ-5.5 מיליון אירו והמועד האחרון להצטרף למכרז הוא ה-28 בינואר 2022.
הפלגה במעבורת בין קפריסין ליוון אורכת כ-16 שעות, בעלות של 50 אירו לכיוון או 80 אירו הלוך ושוב. המחיר יקר בהשוואה למחירי הרצפה כיום של טיסות בחברות הלאו קוסט שאורכות כשעה ו-40 דקות בלבד. אם הפרויקט יצא לדרך המעבורות תפעלנה על בסיס שבועי בחודשים אפריל, מאי, ספטמבר ואוקטובר 2022. פגישות שנערכו עם גורמים של חברות המפעילות מעבורות גילו את הצורך להקים קו מעבורות לאורך כל השנה, במקום עונתי, הוא אחד הנושאים העיקריים שמרתיעים חברות מלהגיש הצעות כעת.

ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=103450