כמה נוסעים ? מספר האוניות ? השווקים המרכזיים ? איפה יהיו יועצי השייט ? פרטים בכתבה

בעשור הקודם היו 17 מיליון נוסעי קרוזים, עשור לאחר מכן יש כבר 30 מיליון נוסעים ועל פי הנתונים ומגמת שוק הקרוזים העולמי הענף צפוי לגדול בכ- 40% ולהגיע ל-42 מיליון נוסעים עם תוספת של 100 אוניות חדשות וסה”כ 500 אוניות ים ונהרות.
יש צפי גם לבניית אוניות גדולות יותר, בעלות קיבולת גדולה יותר, אך בד בבד עם יכולת בר קיימא וחיסכון באנרגיה. במדד הזה מובילה רויאל קריביאן עם 4 האוניות הגדולות בעולם ו-5 מבין 10 הגדולות. גם חברות הקרוזים האחרות לא דורכות במקום ובונות אוניות גדולות יותר מהקיימות בצי שלהן. יש הטוענים שסדרת האואזיס הגיעה כמעט למקסימום בשלב זה.
זה עדיין לא אומר של ייבנו אוניות קטנות, ההיפך, בעשור האחרון הייתה התעניינות גדולה באוניות הבוטיק הקטנות המספקות חוויה שונה בשירות, קולינריה ונמלים קטנים וייחודיים לשם האוניות הגדולות לא יכולות להגיע.
תעשיית הקרוזים תשקיע 9.6 מיליארד דולר ב- 23 אוניות ים חדשות ב-2020 , תוספת של 38,000 מיטות בהשוואה ל-41,730 מיטות ב-2019.
גם מתחמים ייחודיים בתוך האוניות הגדולות יתפסו תאוצה, כמו ה- Haven של נורוויג’ין קרוז ליין, ה-Havana cabins וה-Harbor cabins בסדרת הויסטה של קרינבל.

“המלחמה הימית” פולשת גם ליבשתית עם האיים הפרטיים כמו לדוגמא ה-CocoCay של רויאל קריביאן שעבר שדרוג בעלות של 250 מיליון דולר ומציע את הבריכה הגדולה בקאריבים, מגלשת המים הגבוהה בצפון אירופה ועוד.
במהלך העשור הקרוב הצפי שגם חברות קרוזים נוספות ישדרגו את האיים הפרטיים שלהם או יציעו גם נוספים.

הערכה נוספת ופחות משמחת עבור הנוסעים, שבעתיד נשלם חיובים נוספים עבור מסעדות נושא, פעילויות, שירות חדרים. לא בכדי, שליש מהכנסות חברות הקרוזים מגיעות מהוצאות נלוות. מנגד קיימות הערכות שיותר ויותר חברות קרוזים תצענה חבילות שייט הכל כלול כתחליף להוצאות הנוספות הקיימות כיום.
על “אוניות ירוקות”, המונעות באמצעות גז טבעי נוזלי , סוללות, ללא מוצרים עשויים פלסטיק וכדומה כבר כתבתי לא מעט מאמרים והכיוון שהאוניות הולכות להיות ידידותיות יותר לסביבה.
לענף השייט יש עדיין פוטנציאל צמיחה משמעותי. נכון להיום הענף מייצג רק 2% מכלל 1.4 מיליארד תיירים ברחבי העולם מידי שנה ובשנת 2018 גלגל 134 מיליארד דולר ברחבי העולם.

השווקים המובילים
במשך עשרות שנים, צפון אמריקה נותרה יציבה בכס המלכות ומספקת 40% מהנתח העולמי וצפויה להמשיך ולהוביל גם בעשורים הקרובים ולהגיע לכ- 21 מיליון נוסעים עד שנת 2027.
שינויים חלים גם בנמלים ובתחילת שנת 2000 – נמל גלווסטון טקסס לא היה על המפה וכעת הוא נמל הקרוזים הגדול מחוץ לפלורידה והרביעי בגודלו בארה”ב.
שוק הקרוזים האירופאי צמח בשנים האחרונות בשיעור של 5.5% והגיע ל-7.1 מיליון נוסעים, כאשר גרמניה מדורגת ראשונה עם נתח של 31%, אחריה בריטניה עם 27%, ספרד עם 7%. המדינות שרשמו את העלייה המרשימה ביותר היו פורטוגל ורוסיה עם 24% ו-14% בהתאמה.
שוק הקרוזים באזור אסיה – פסיפיק המהווה כ-20% מכלל השווקים צומח בקצב שנתי מהיר (33% ) עם 775,000 נוסעים בשנת 2021 ולמעלה מ-5 מיליון נוסעים בשנת 2019. ללא ספק האזור הפך להיות אחת ההבטחות הגדולות של הענף.

איפה יועצי השייט בכל התמונה הזו ?
יועצי השייט הם הערוץ המכירות העיקרי של חופשות השייט ועל פי נתוני CLIA שמונה מתוך עשר הזמנות שייט יבוצעו באמצעות יועצי שייט מה שהופך את מוצר השייט להזדמנות עבור אלפי סוכנויות נסיעות.
המפתח למצות את מלוא הפוטנציאל הוא טכנולוגיה מתקדמת, כך שהיועצים יוכלו להציג את אלפי האפשרויות ברחבי העולם באופן פשוט ומהיר. IST מציעה את הטכנולוגיה הטובה ביותר למכירת הפלגות ברשת של כ-47 אלף סוכנויות עבור למעלה מ-30 חברות שייט ולמעלה מ-23 אלף מסלולי הפלגות.
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=98110