אם אתם בדרך להזמין חופשת שיט ומתלבטים בשאלת סוג הקבינה המתאימה לכם, פנימית או מרפסת, הכתבה הזו ממש מיועדת עבורכם. צפו בסרטון

בעוד שכולם היו מאושרים לבלות את חופשת השיט בקבינה עם מרפסת או בסוויטה מפוארת, ישנם מקרים בהם שווה לחשוב על אופציה נוספת, קבינה פנימית. מהן הסיבות שיניעו אתכם לוותר על נוף ים מהמם הנשקף מהקבינה:
חיסכון משמעותי בכסף
ישנם פערי מחירים משמעותיים בין קבינת מרפסת לקבינה פנימית, היכולה לעיתים להסתכם גם ב-1,000$ לאדם להפלגה. יתרה מזאת, הזמנה של קבינה בחופשת שיט בקטגוריה “גרנטי” ( מספר הקבינה ניתנת לנוסעים רק בהגיעם לאנייה ובהתאם למקום הנקבע ע”י חברת השיט), היא אף זולה יותר מהזמנה רגילה לקבינה פנימית ומגדילה את הסיכוי לקבל שדרוג במקרה ולא כל הקבינות נמכרו להפלגה.
גם אם תזמינו קבינה פנימית, עדיין תיהנו מאותם חדרי האוכל, הבידור, הבריכה ושאר המתקנים באנייה, למעט נוסעי הסוויטות או חדרי ספא הזכאים להטבות מיוחדות, כמו חדר אוכל נפרד, טרקלינים מיוחדים או טיפולי ספא הכלולים במחיר.
אם אתם חובבי קרוזים ויש בכוונתכם לצאת יותר מפעם אחת לחופשת שיט, הרי לפניכם אפשרות להגשים את החלום ביתר קלות. ככל שתצברו יותר מיילים ימיים, תזכו להיכנס לתוכנית הנוסע המתמיד היוקרתית יותר, מה שיביא לכם בעתיד הטבות ושדרוגים.
בסופו של דבר, את רוב זמנכם תבלו מחוץ לקבינה, אם בסיורים ביעדי העגינה, בשעות הארוחות בחדרי האוכל או במסעדות הנושא, בבריכה, בתיאטרון, בטרקלין או בשעת קפה עם החברים. ישנם נוסעים הטוענים שרכישת קבינה פנימית הביא אותם לראות וליהנות יותר מהאנייה ומהסיורים, מאוד אינדיבידואלי ובמקרה שלי לא נכונה.
במקרה של נוף יפה הנשקף מהמרפסת, הדבר יכול להוות יתרון משמעותי במיוחד בהפלגות כמו באלסקה, שיט נהרות או אניות בוטיק המשייטות קרוב יותר ליעדי העגינה ובמקומות בהן האניות הגדולות לא יכולות לעגון. מה שבטוח הוא, שמה שרואים מפה רואים גם משם ולעיתים אף יותר. במקרה בו הנוף הקסום נראה בדיוק בצד הנגדי למיקום הקבינה שלכם, תאלצו בכל מקרה לעלות לסיפונים העליונים כדי להתבונן בו.
קבינה פנימית לא בהכרח קטנה יותר, אם זה החשש שלכם בבחירת הקבינה. מומלץ להיוועץ במומחה השיט שלכם ולדרוש קבינה פנימית גדולה ולערוך השוואה כמובן עם גודלה של קבינה עם מרפסת.

מומלץ לאנשים הסובלים יותר מתנודות וצורך בחושך מוחלט להירדם
אחד הדברים השכיחים ביותר העולים לא פעם בפגישותיי עם נוסעים העומדים לצאת לחופשת שיט, בעיקר בפעם הראשונה, “היכן המיקום הטוב ביותר באנייה”. לתשומת לבכם, ככל שתחשקו בקבינה בקומות העליונות יותר, כך המחיר יעלה, בדיוק כפי שקורה בהגיעכם לרכוש דירה בבניין מגורים. באנייה זה לא תמיד חכם, בדקו תמיד אלו אזורים ציבוריים נמצאים מתחת או מעל לקבינה בה אתם מעוניינים לבלות את החופשה. לעיתים תגלו שבדיוק מעליכם ממוקם סיפון הבריכות או מרבית הפעילויות.
מה שבטוח שעל פי חוקי הפיזיקה, ככל שהקבינה תהיה במרכז האנייה התנודות יהיו חלשות יותר. אבל, רק לפני מספר שורות סיכמנו שאת רוב זמנכם תבלו מחוץ לקבינה במהלך החופשה כך שהסיכוי לפגוש את התנודות בעיצומן ואם בכלל (באניות גדולות הסיכויים אף קטנים יותר) יהיה מחוץ לקבינה.
טיפ קטן לאלו הסובלים באמת מתנודות, קחו אתכם תרופות רק לאחר שהתייעצתם עם רופא המשפחה לוודא שאתם לא רגישים לתרופה כזו או אחרת. שכיבה במיטה בזמן תנודות תקל על התופעה ללא קשר אם אתם בקבינה פנימית, עם מרפסת או בסוויטה. יש אומרים, שלגימת תה ג’ינג’ר עשויה לעזור ולהקל.
ישנם אנשים הזקוקים לחושך מוחלט כדי ליהנות משינה ערבה, אם כי בקבינה המצוידת בחלון או מרפסת ניתן להגיף את שני סוגי הווילונות (השקוף והאטום) במטרה למנוע מקרני השמש לחדור מבעדם.
לאלו הסובלים מקלסטרופוביה ועדיין מעוניינים בקבינה פנימית, יש לחברות הקרוזים פתרון עבורכם: קבינות פנימיות המצוידות במסך טלוויזיה המשדר תמונות נוף חיצוניות המותאמות למסלול השיט. כן, גם את זה תפגשו באניות הקרוזים.
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=91278