אתר ‘קרוז אין’ בדק כמה כסף שילמו הנוסעים וכמה הרוויח תאגיד השייט רויאל קריביאן בשנת 2018

כ-30 מיליון נוסעים ייהנו מחופשות קרוזים בשנת 2019, ולמרות הפופולאריות העולה וגואה, רבים המזמינים חופשת שייט מרגישים שיש תוספות רבות על המחיר הבסיסי (מיסים, טיפים ביטוחים ועוד). תקראו לזה הוצאות בלתי צפויות או לדעת אחרים – “חוסר ידע”.
ואז אתם מגיעים לאונייה ומגלים שקפה אספרסו בבר, משקאות אלכוהוליים, טיפולי ספא, סיורי חוף וקניות לא כלולים במחיר. התגובה הראשונה היא: “חברות הקרוזים עושות עלינו קופה”… האמת קצת מפתיעה.
מבט מעמיק בדוחות הכספיים של חברות שייט התענוגות מעניקות לנו מושג טוב יותר כמה כסף אנשים “מבזבזים” במהלך חופשת שייט וכמה רווחים גרופות מכך חברות השייט בשנה.
כמה מוציא בממוצע נוסע באונייה במהלך חופשת השייט
אם מתעמקים בדוחות הכספיים של אחד מתאגידי השייט הגדולים בעולם, רויאל קריביאן, מקבלים מושג טוב יותר כמה כסף הנוסעים מבזבזים באונייה ומה הרווח שלו על הנוסעים. תאגיד רויאל קריביאן, הכולל מספר חברות שייט: רויאל קריביאן, סלבריטי קרוזס, אזמרה קלאב קרוזס, סילברסי, פולמנטור, TUI ועוד,.כל החברות שירתו כ-6.1 מיליון נוסעים ברחבי תבל, שהוציאו מכיסם כ- 9.5 מיליארד דולר במהלך שנת 2018.
במילים אחרות, כל נוסע שילם בממוצע 1,560 דולר הכוללים את מחיר החופשה (ללא מיסי נמל) ובזבוזים. מסכום זה, כ-71.5% (1,116 דולר לנוסע), הוצאו על מחיר החופשה ו-28.5% (444 דולר לנוסע) הוצאו באונייה על משקאות, קניות וכדומה.
מיותר לציין שלא כל הסכום שמגיע מהנוסעים הוא הרווח, אחרי הכל לחברות השייט יש גם הוצאות גדולות.

הוצאות תפעוליות של תאגיד שייט
עמלות, העברות והוצאות נוספות – עלויות הקשורות ישירות מרווחים המגיעים ממכירת החופשה, לרבות עמלות סוכנים וכרטיסי אשראי, הובלה אווירית, עלויות נמל העגינה המשתנות על פי מספר הנוסעים ועוד.
הוצאות באוניות – מוצרים הנמכרים בחנויות, ביטוחים למיניהם, הסעות לפני ואחרי השייט, עלויות זכיינים ועוד.
שכר, דלק והוצאות נלוות – שכר אנשי הצוות, שיווק, מכירה וניהול, מזון לאורחים ואנשי הצוות. דלקים, אספקה ואחסון.
הוצאות תפעוליות אחרות – תיקונים ותחזוקה, פחת וירידות ערך.
כמה נשאר בקופה?
למרות כל ההוצאות הגדולות, עדיין קיימים רווחים לא מבוטלים, כמה? מתוך ה-1,560 דולר הנכנסים מכל נוסע, כ-19.1% (298$ לנוסע) הם הרווח.
בשנה שעברה רווחי תאגיד השייט הסתכמו ב-1.815 מיליארד דולר או 4.96 מיליון דולר ליום. אם אתם בעלי מניות, אז זה נהדר מבחינתכם, מכוון שחברת השייט העלתה את הדבידנד מ- 1.10$ למניה ל-2.65$ למניה (136%) בחמש השנים האחרונות.
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=93595