הרבה יותר ממלון צף… שייט תענוגות, קולינריה משובחת, טיולים באיים, נופים מרהיבים וחוויות בלתי נשכחות. וכמובן, הבדיקות

הידעתם שאתנה, אלת החוכמה, המלחמה, האמנות והצדק במיתולוגיה היוונית, בנתה את הספינה הראשונה המפליגה על פני הימים והאוקיינוסים, שפוסידון, דודה ואחי אביה זאוס, הוא שליטם? מכאן, שאני חבה להם תודה על שייט קסום אותו חוויתי על הנורוויג’ן ג’ייד.
מבחינתי, אחד הפלוסים הגדולים בקרוז, הוא היותו מלון צף. התארגנתי בחדרי, וזהו, שכחתי מהמזוודה עד תום השייט. אבל הקרוז הוא הרבה הרבה יותר ממלון צף, זאת בשל שפע החוויות שהוא מעניק על האונייה: אוכל משובח, פינוקים בספא בבריכה ובג’קוזי, הנופים והטיולים באיים, הים הכחול והאוויר הצח, ואווירת השלווה שעוטפת בתוך חופשה מושלמת.
געגוע לשייט אחרי 500 ימים

הנורוויג’ן ג’ייד היא הספינה הראשונה של החברה, ששבה להפליג לאחר 500 ימים של השהיית ההפלגות בגלל המגיפה העולמית. אתונה, 25 ביולי 2021, נורוויג’ן קרוז ליין, החברה החדשנית בעולם בתחום הפלגות הנופש, חגגה באופן רשמי את חזרתה להפלגות, בשמחה כפולה: נורוויג’ן ג’ייד היא לא רק הספינה הראשונה מבין 17 ספינות החברה, שקיבלה אורחים על סיפונה לראשונה מזה כשנה וחצי, אלא גם הספינה הראשונה בהיסטוריית החברה, שיוצאת מנמל הבית בפיראוס, אתונה. קבלת פנים נרגשת התקיימה במסעדת היטרה באתונה, עטורת כוכב מישלן, בהשתתפות בכירי החברה, ובהם גם הארי סומר, נשיא ומנכ”ל חברת נורוויג’ן קרוז ליין, שבירך על החזרה לשייט באיי יוון.

למחרת,25.7 עליתי על סיפון הג’ייד, נרגשת עד קצות תלתליי לקראת הקרוז המסקרן. צמודות אלינו (משלחת עיתונאים מרחבי תבל), שתי יחצניות החברה, וורוניקה וג’ניפר, שטיפלו בנו במסירות אין קץ. מעולם לא הצטיינתי בכישרון ניווט (טוב, רב חובל כבר לא אהיה), אך למרות גודלה של הג’ייד, קשה ללכת בה לאיבוד, כי בכל פינה ממתינים אנשי צוות חביבים, הנכונים לכוון ולסייע. ואפרופו רב חובל: הקפטיין שלנו הוא אינגר גורשטיין, גבר מרשים, שגדל בנורווגיה, חי בחווה בשבדיה, ממוצא יהודי ויש לו משפחה בישראל. כבר אמרנו עולם קטן?

האונייה עוצרת מידי יום באי אחר, אבל ממש לא חייבים לרדת לחוף, מפני שהפינוק באונייה עצמה הוא אין-סופי. הבסיס שלי מתחיל מחדרי הפרטי המעוצב בנוחות, שאינני מסוגלת לקרוא לו תא. זה הבית ליותר משבוע. זכיתי למרפסת שמביאה את כחול הים והשמיים פנימה. בלילה השארתי ויטרינה פתוחה לבריזה העולה מן הים, ולצד הגלים הרכים והמערסלים, ישנתי שנת ישרים, מפיגה את העייפות מהפעילות שאין בה רגע דל בג’ייד:

החל מהשטחים הציבוריים שבהם ניתן להלך, להתרווח, להסב לטעימה קלה ולדרינק; לשחק במשחקי מכונות ומסכי וידיאו מרצדים; לקנות בדיוטי פרי שופ מזכרות נחמדות, כולל דגם מדליק של הג’ייד; לצפות במופעי בידור מהנים באולם התיאטרון היפה ולהמר בקזינו הנוצץ; להשתרע בסיפונים העליונים עם בריכות השחייה, הג’קוזים וכיסאות השיזוף; להתפנק בספא מנדרה המושקע ולהתענג על עיסויים מפרקי גוף; ועוד לא הזכרתי את ה- Haven, שהוא מתחם הסוויטות והוילות של הוי.איי.פי בקומות 14 ו- 15, שכמו יצאו מסיפורי אלף לילה ולילה, ואינני מעיזה לשאול מה מחיר השהות בהם… אך אין ספק, ששיא התענוגות קשור בנושא האוכל. שפע האפשרויות הקולינריות גובר על כל דימיון, ולכן נושא זה מקבל ממני את הכבוד הראוי לו – כותרת משל עצמו.

אוכל, קדימה אוכל
ניכר שלא רק הצבא צועד על קיבתו, אלא גם נוסעי הנורוויג’ן ג’ייד, ואוכל – לא רק מזין את הגוף, אלא הפך לסוג של חוויה תרבותית חובקת עולם. על האונייה 12 מסעדות שלכל אחת מהן יש מאפיין יחודי, כשבנוסף נמצאים מתחמי אוכל קטנים הפזורים בקומות שונות, ברים לשתייה אלכוהולית כמו גם מזנונים לחטיפת מנות מידיות ושתייה קלה – כל אלה זמינים לשירות הנוסע, וגם מעוררים את בלוטות הטעם ואת תחושת הרעב, ועתה נותרתי עם בעיה קשה – באיזו מהמיסעדות לבחור… ניק ווילקינסון – סגן נשיא אזורי בחברת נורוויג’ן קרוז ליין והאחראי על המזרח התיכון ודרום אפריקה, ששהה איתנו בחלק מימי הקרוז, מסביר לי ששפע המסעדות והמזנונים על הג’ייד, מטרתן לאפשר לכל נוסע, לממש את ההעדפות הקולינריות שלו ולהתנסות במעדנים חדשים, הכל תחת קורת גג אחת של האוניה.

האוכל משובח, המסעדות מעוצבות, ההגשה אסתטית מאד, השירות אדיב וההיצע בלתי נגמר. בין המסעדות: גרנד פסיפיק – חדר אוכל ראשי שבו איזון בין קלאסיקות למנות חדשות ייחודיות; אליזר – הרפתקה קולינרית אחרת בתפריט המשתנה מידי יום; אושיאן – בר וגריל עם אוכל המתאים לכל טעם, מסלטים ועד המבורגרים; בטופס בר וגריל – נהנים מפינוקים בגריל בדיוק כמו שאוהבים; יסמין – מציעה תפריט פיוז’ן אסייתי מגוון; קגני – מסעדת סטייקים אמריקאית עסיסית; לה קוצ’ינה – בואנה סרה! עם קלאסיקות מאיטליה; סושי – על סוגיו השונים בביסים יפניים מסורתיים; מודרנו – מסעדת סטייקים ברזילאית עם שיפודי בשרים קלויים בסמוך לשולחן; בנוסף למסעדות המקורות, יש כמובן את המרחבים הפתוחים, עם מזנון חיצוני מרווח – המציע אוכל מהיר ואת טעם המלוח על המים; ואם לא די באלה ומתעצלים לצאת מהחדר, אז יש שירות חדרים – בחירה מתוך תפריט נרחב, זמין 24 שעות;

האם הספקתי לחוות את כל המסעדות? לא. האם התפתיתי להציץ בהן? כן. כדי לאכול בכולן ולהפנים את הטעמים והייחוד של כל אחת מהן, צריך הרבה יותר משבוע. ועתה, לרגע האמת אודות ההעדפה הקולינרית האישית שלי: כיוון שהצצתי ונפגעתי (לטוב) ולא הספקתי לאכול ברובן, הרי שיש מקום אחד שאותו העדפתי, “הקפה גרדן” – זאת בעיקר בגלל ששם יכולתי לממש את כל הפנטזיות, מכל מנה, סוג וטעם שהתחשק לי. לא משנה למה השתוקקתי, הרי שמצאתי אותו בקפה גן. המסעדה משתרעת בקומה 12 בסגנון מזנון מקורה, המורכב מעשרות מזנונים, שיש בהם כל סוג אוכל, וגם השפע הזה משתנה מידי יום ומידי ארוחה. המסעדה הזו מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב, ומבעד לחלונות המקובעים מהרצפה ועד התקרה, נשקפים הנופים הציוריים של הים ומראה האיים אליהם הגענו. ואם התחשק לי באוויר הצח, אז לקחתי את המנות המגוונות בהן בחרתי ופתחתי שולחן במרפסת הצמודה למסעדה, ממש על הים. וכידוע, הים פותח את התיאבון…

איים בזרם
“איים בזרם” הוא ספרו האחרון של ארנסט המינגוויי, בו העלה חלק מחוויות חייו באיים הקריביים, כמתנדב בחיפוש אחר צוללות גרמניות במלחה”ע 2. טוב, הקרוז שלי לא היה כה נועז, אך גם שייט באיי יוון מספק שפע חוויות. נכון שהג’ייד מציעה מגוון אירועים וחוויות, אבל מאד מאד מומלץ לרדת לחוף בנמלי האיים בהם עוגנת הג’ייד. עד לחודש נובמבר 2021, האורחים שיפליגו במסלולי האיים היווניים של הנורוויג’ן ג’ייד, יוכלו להתעורר מידי יום אל יעד חדש ומרגש, ולבלות שעות ארוכות בחקר כמה מהאיים הציוריים ביותר ביוון. הקרוז שלי כלל יציאה מפיראוס ועגינה בכרתים המפוארת, ברודוס ההיסטורית, במיקונוס התוססת, באולימפיה משכן האלים (רלבנטי למשחקים האולימפיים), בקורפו הירוקה ובסנטוריני האייקונית בצבעי הכחול והלבן.
ניתן להרשם בדלפק ההזמנות לסיורים המאורגנים באיים, כשלכל אי מספר רב של מסלולים לבחירה. ומי שאינו מעוניין בסיור מאורגן, מוזמן לרדת לחוף ולעלות על מונית מקומית, וכמובן שאפשר גם לשוטט רגלי באי אליו הגענו, ככל שיאפשר הזמן והכוח. אני נהניתי משלושה סיורים מאורגנים ומודרכים: מיקונוס, קורפו וסנטוריני – קצר ולעניין. באיים האחרים ירדתי לבד וחוויתי אך קמצוץ. מבחינתי זו היתה טעות, כי ההספקים בסיור המאורגן בזמן הקצר שהיה לנו, יחסית גדולים. טוב, בפעם הבאה…

חיים ושטים בצל הקורונה
למרות חגיגיות הכתבה, לא ניתן להתעלם מהפיל שבחדר: מגיפת הקורונה. לא אסתיר שכשהוצע לי הקרוז הזה, וכשהתברר שיוון אדומה והשמועות על אפשרות בידוד לחוזרים מיוון התחילו להתפשט, גם אצלי חלף הרהור קטן, האם לצאת לקרוז הזה? אישית, החלטתי שחייבים להמשיך לחיות נורמלי ככל האפשר לצד המגיפה הזו, שכנראה תלווה אותנו עוד תקופה ארוכה. אני מחוסנת ומקפידה על ההנחיות, ממשיכה לטייל בארץ, לצרוך תרבות ולקנות בסופר, אז מדוע לא קרוז? קראתי לעומק על אמצעי הזהירות שנורוויג’ן קרוז ליין מחוייבת להן, והתרשמתי לטוב.
אני שמחה שניתנה לי הזכות להיווכח במו עיניי על ההקפדה היתרה שהחברה נקטה בקרוז אותו חוויתי בג’ייד. לפני העלייה לאונייה בנמל פיריאוס, הופניתי בצורה מאורגנת לבדיקת קורונה, שאת תוצאותיה קיבלתי תוך 20 דקות. רק נוסעים מחוסנים ותשובה שלילית לבדיקה, רשאים לעלות לאונייה. כך, כמובן, לגבי כל הנוסעים, וכנראה שזאת הסיבה שבשייט הזה לא השתתפו ילדים. ודרך אגב, תפוסת הנוסעים היתה כ 65% מתוך כוונה למנוע צפיפות אפשרית.

בשטחים הסגורים באונייה, כל הנוסעים מחוייבים בעטיית מסיכות המכסות גם את האף (כן, צוות האונייה מעיר בחביבות), וגם בשטחים הפתוחים, בהם אין חובת מסיכות, רבים עוטים אותן. בכל פינה ברחבי האונייה מונח אלכוג’ל לניקוי הידיים. הכניסה למיתחם האוכל המרכזי מחייב שטיפת ידיים וכל שולחן מסומן שעבר חיטוי. באונייה מוקם מתחם רפואי ומיתחם בידוד. אם מישהו מהנוסעים לא מרגיש טוב, הוא עובר בדיקת קורונה. אם התוצאה חיובית, הוא והמקורבים אליו (שגם יעברו בדיקה) יועברו לחדרי הבידוד. יש לחברה הסדרים בכל אי בו עוצרים בנמל, עם בית החולים המקומי לטיפול נדרש. בתום השייט יועברו המאומתים למלון בידוד באתונה. את כל ההוצאות האלה משלמת נורוויג’ן קרוז ליין, כולל את הטיסות המוחמצות. יומיים לפני תום הקרוז כל הנוסעים (כולם!) עברו בדיקה נוספת, שאת תוצאותיה קיבלתי מספר שעות מאוחר יותר.
חמישה טיפים אישיים
* טיפ לכיס: כל האקסטרות שמחוץ לחבילה עליה שילמתם מראש, עולים! ולא מעט…
* טיפ לזמן: אל תשכחו לשוב לאונייה עד חצי שעה לפני שהיא עוזבת את הנמל. אחרת…
* טיפ לגיזרה: אל תספרו קלוריות. הגעתם כדי להנות, ואוכל הוא אחת ההנאות הגדולות…
* טיפ למשפחה: קרוז הוא חופשה ובילוי אידיאליים למשפחות. אז כשיתאפשר…
* טיפ לחיים: אל תפסיקו “לעשות חיים” בתקופת הקורונה, וקרוז הוא אכן “החיים הטובים”…
* הכותבת היתה אורחת של חב’ נורוויג’ן קרוז ליין
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=102805