Site icon Cruisein

הפרמיירה של נורוויג’ן פרימה מרייקיאוויק, בירת איסלנד

נורוויג'ן פרימה עוגנת בנמל רייקיאוויק, בירת איסלנד. צילום עוזי בכר

פרמיירה היא הצגת הבכורה הראשונה בעולם. אירוע רב – רושם אליו מוזמנים עיתונאים על מנת שיסקרו את המופע באמצעי התקשורת, לצד ידוענים ואישים בולטים מהתחום. כמקובל בכל סיום פרמיירה קדים המבצעים לקהל ולרוב מצטרפים בשלב זה יוצרי היצירה. קודמת להצגת הבכורה חזרה גנרלית – ביצוע מלא של המופע בפני קהל מצומצם של מקורבים, לקבלת משב אחרון לפני הצגת הבכורה. פרימה בלרינה אסולוטה הוא תואר המוקנה לנודעות והמצליחות ביותר מבין רקדניות בלט.

המטאפורה להקדמה הציורית היא כמובן הפלגת הבכורה של הנורוויג’ן פרימה (Norwegian Prima) מרייקיאוויק, בירת איסלנד, שנערכה ב-26 באוגוסט 2022, אליה הוזמנו עיתונאים, סוכני נסיעות ונוסעים מתמידים מהשורה הראשונה. הכל היה שם לפי הכללים המדויקים ביותר להצגת בכורה עולמית. כתבה ראשונה בסדרה.

החזרה הגנרלית לנורוויג’ן פרימה נערכה לפני כחודש במספנות פינקנטיירי שבוונציה, בפני קומץ עיתונאים בכירים ומקורבים, אירוע גרנדיוזי שלקחתי בו חלק. כבר בפגישה הראשונה עם הפרימה בלרינה אסולוטה, הלוא היא נורוויג’ן פרימה, ניכר היה שמדובר באונייה יוקרתית בפרטי העיצוב ובשטחים הציבוריים (לכתבה המלאה), שילוב של אונייה מבית היוצר של נורוויג’ן קרוז ליין ואושיאניה קרוזס, מותג היוקרה של נורוויג’ן קרוז ליין אחזקות.

הארי סומר, נשיא ומנכ”ל נורוויג’ן קרוז ליין. צילום עוזי בכר

יוצרי היצירה, פרנק דל ריו (Frank Del Rio) נשיא ומנכ”ל נורוויג’ן קרוז ליין אחזקות (Norwegian Cruise Line Holdings Ltd) והארי סומר, נשיא ומנכ”ל נורוויג’ן קרוז ליין- פתחו בחגיגיות את הצגת הבכורה וערכו קבלת פנים לעיתונאים ב-Observation Lounge, טרקלין התצפית המשודרג, בסיפון 17, באווירה נעימה שייעודה להכניס את הנוף החיצוני פנימה.

משם המשכנו לחדר האוכל המרכזי, Hudson – אחד המעודנים שנראו ומתאים יותר למסעדת נושא בעיצובו ובאיכות האוכל. אז מה היה בתפריט? יינות צרפתים או איטלקים איכותיים שליוו את הארוחה. מנות פתיחה: סלמון מעושן לצד פלח אבטיח כבוש, שמיר וקרקר פומפרניקל. סלט מוצרלה בופאלו, עגבנייה בשמן זית, חומץ בלסמי ובזיליקום. מנות עיקריות: צלעות בקר בבישול איטי ביין לצד מחית שורש סלרי, גזר צעיר קלוי ואגוזי לוז קלויים, או דג הליבוט מבושל בחמאה ושמן זית לצד תפוחי אדמה, פטריות פורטובלו ובצל פנינה. קינוחים: טורט שוקולד, קרם שנטילי וקומפוט פטל, או עוגת בננה אפויה, דולסה דה לצ’ה, XO רום וקרם בננה.

Hudson- חדר האוכל המרכזי באונייה נורוויג’ן פרימה. צילום עוזי בכר
סלמון מעושן לצד פלח אבטיח כבוש, שמיר וקרקר פומפרניקל. צילום עוזי בכר

משם, שבעים ושמחים שמנו פעמינו באמצעות צי אוטובוסים ל-Harpa (נבל באיסלנדית) – אולם הקונצרטים של רייקיאוויק שנחנך ב-2011 והפך לאחד מסמלי העיר. מבנה מרשים ביופיו בצורת נבל הבנוי מתיבות זכוכית משושה. עם הירידה מהאוטובוס קידם את פנינו מופע להטוטני אש ומודל מקרח של הנורוויג’ן פרימה- פרי יצירתו של אמן פסלי קרח Otto Magnusson . בכניסה לאולם התכבדו המוזמנים להרמת כוסית שמפניה כשבתוכנית ‘The Art of Iceland’ –  מופע שכולו אמנים איסלנדים לרגל הפלגת הבכורה של הנורוויג’ן פרימה. מקהלת זמרי העיר ליוותה את המוזמנים לאולם.

מופע להטוטני אש ברחבת ה-Harpa. צילום עוזי בכר
מודל מקרח של הנורוויג’ן פרימה. צילום עוזי בכר

ריצ’רד אמברוז (Richard Ambrose), סגן נשיא תוכניות הבידור בנורוויג’ן קרוז ליין אחזקות הנחה את הערב האומנותי שכלל נגני צ’לו, להקת רקדנים מלווה בתזמורת הסימפונית של רייקיאוויק והדובדבן שבקצפת, הזמרת והיוצרת המוכשרת Bríet.

‘The Art of Iceland’ – מופע שכולו אמנים איסלנדים לרגל הפלגת הבכורה של הנורוויג’ן פרימה. צילום עוזי בכר
הזמרת והיוצרת המוכשרת Bríet. צילום עוזי בכר

תם ונשלם הערב הראשון בחגיגות הפלגת הבכורה של הנורוויג’ן פרימה…

ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים

Exit mobile version