עד כה, תעשיית השייט השקיעה מעל 23.5 מיליארד דולר באוניות עם טכנולוגיות חדשות ודלקים נקיים יותר כדי להפחית את פליטת האוויר ולהשיג יעילות רבה יותר

איגוד חברות השייט הבינלאומי (CLIA) פרסם אתמול (ג’, ה-08 בספטמבר 2020) את דו”ח הטכנולוגיות והפרקטיקה הסביבתית הגלובלית של תעשיית השייט, שהופק על ידי אוקספורד אקונומיקס. הדו”ח מדגיש את ההתקדמות שממשיכים חברי איגוד חברות השייט הבינלאומי לפיתוח ויישום טכנולוגיות ודרכי פעולה מתקדמות להשגת פליטות נמוכות יותר, יעילות גבוהה יותר וסביבה נקייה יותר בסיפון בים ובנמל.
בעוד שאוניות קרוזים מהוות הרבה פחות מאחוז מהקהילה הימית העולמית, הדו”ח האחרון מבסס כיצד חברות השייט קיבלו תפקיד מוביל באימוץ טכנולוגיות ימיות המועילות לתעשיית הספנות כולה. עד כה, תעשיית השייט השקיעה מעל 23.5 מיליארד דולר בספינות עם טכנולוגיות חדשות ודלקים נקיים יותר כדי להפחית את פליטת האוויר ולהשיג יעילות רבה יותר. מדובר בעלייה של 1.5 מיליארד דולר לעומת ממצאי הדו”ח של שנת 2019.
“גם כשעבדנו לטפל ולהתגבר על ההשפעות COVID-19, תעשיית השייט נותרה מחויבת לעתיד נקי וקיים יותר. עם למעלה מ -23 מיליארד דולר שהושקעו באוניות עם טכנולוגיות חדשות ודלקים נקיים יותר, כמו מערכות לניקוי גז פליטה וגז טבעי נוזלי, אני יכולה רק לדמיין מה נשיג יחד בעשר השנים הבאות ואילך “, אמרה קלי קרייגהד (Kelly Craighead) נשיאה ומנכ”לית CLIA “דו”ח זה מאשר את מחויבותנו לקיימות סביבתית ואני מודה לחברינו על המשך הנהגתם והפגנתם בסטנדרטים הגבוהים ביותר של תיירות אחראית.”
חברות הקרוזים באיגוד חברות השייט הבינלאומי היו הראשונות שהתחייבו באופן פומבי כמגזר ימי, להפחית את שיעור פליטת הפחמן ב -40% עד שנת 2030 בהשוואה לשנת 2008.

התקדמות משמעותית הושגה בתחומים הבאים:
גז טבעי נוזלי (LNG) – בדו”ח 2020 נמצא כי 49% מהאוניות החדשות יסתמכו על גז טבעי נוזלי להנעה ראשונית, עלייה של 51% ביכולת הכוללת בהשוואה לשנת 2018.
מערכות לניקוי גז פליטה (EGCS) – יותר מ- 69% מהקיבולת העולמית מנצלים את ה- EGCS כדי לעמוד בדרישות פליטת האוויר, מה שמייצג עלייה בקיבולת של 25% בהשוואה לשנת 2018. בנוסף, 96% מהאוניות החדשות שאינן LNG נעזרות ב- Exhaust Gas Cleaning Systems ) EGCS), גידול בקיבולת של 21% בהשוואה לשנת 2019.
מערכות מתקדמות לטיפול בשפכים – 99% מהאוניות החדשות בהזמנה מצוידות במערכות מתקדמות לטיפול בשפכים (המביאות את היכולת העולמית ל -78.5%) וכיום 70% מצי אוניות הקרוזים של החברות ב- CLIA מצוידות במערכות מתקדמות לטיפול בשפכים (עלייה של 5% לעומת שנת 2019).
אספקת חשמל בנמלים – בנמל, אוניות הקרוזים מאובזרות יותר ויותר בטכנולוגיה המאפשרת קבלת אספקת חשמל מהנמל, ובכך מאפשרת לכבות מנועים, וקיימים שיתופי פעולה רבים עם נמלים וממשלות בכדי להגדיל את הזמינות.
75% מהאוניות החדשות בבנייה מחויבות להתקנת מערכות חשמל הזורמות מהנמל, או שתהיה להן את האופציה בעתיד.
32% מהקיבולת העולמית (עלייה של 13% מאז 2019) מותאמים לקבלת חשמל מהנמל, ב -14 הנמלים ברחבי העולם, כאשר יכולת זו ניתנת לפחות במתחם אחד בנמל.
“תעשיית השייט פועלת מדי יום לקידום מאמצי השמירה על איכות הסביבה ומכירה בכך שהשקעה מתמשכת וגדולה יותר במחקר הינה קריטית לזיהוי וייצור דלקים ומערכות הנעה חדשות”, אמר אדם מ. גולדסטין יו”ר CLIA העולמית. “זו הסיבה שאיגוד חברות השייט הבינלאומי יחד עם שותפים אחרים במגזר הימי הציעו להקים ולממן מועצת מחקר ופיתוח בסך 5 מיליארד דולר המוקדשת לעבודה משותפת ובמטרה לזהות את הטכנולוגיות ומקורות האנרגיה שיספקו הזדמנויות נוספות להפחתת טביעת הרגל הסביבתית שלנו ולהגיע ליעדים השאפתניים שהציב IMO. ”

ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=100826