להגיע ביום ההפלגה, לארוז את כל הבית, להיות חצוף לצוות- שאר הטיפים בכתבה

במהלך שנים של הפלגות במקומות שונים בעולם פגשתי חברים חדשים ואנשים מעניינים, מנגד גיליתי גם את קבוצת המאחרים, הגסים והחמדנים. כמה טיפים לקרוזיונרים מתחילים עם הפניות לכתבות רלוונטיות:
אל תגיעו לנמל היציאה ביום ההפלגה
שלא כמו בחופשות יבשתיות גם אם תאחרו להגיע למלון, תמצאו אותו עדיין עומד על תילו, מה שלא יקרה בחופשת שייט. האונייה לא ממתינה לאף אחד.
מומלץ לצאת מהארץ לפחות יום אחד לפני ההפלגה והרי לכם מספר סיבות טובות: מחיר לינה במלון שווה את השקט הנפשי ונוסעים המגיעים ביום ההפלגה ימצאו עצמם בליל ההפלגה, במיטה מותשים מוקדם מהרגיל.
לא פעם נתקלתי בנוסעים העומדים בפני שוקת שבורה נוכח העובדה שהכבודה לא הגיעה ליעדם מסיבה כזו או אחרת, הגעה יום לפני תיתן תקווה לפגוש עדיין את הכבודה לפני העלייה להפלגה המיוחלת.
גם אם ביקרתם כבר ביעד היציאה, תמיד נחמד לסייר שוב במקום ולגלות אטרקציות חדשות או קניות של הרגע האחרון.
אל תפספסו את האונייה
אחת הטעויות הקשות בחופשת שייט אך למזלנו לא בין השכיחות ביותר היא להגיע אחרי סיור חוף ולגלות שהאונייה עזבה כבר את הרציף ועוד מרגיז יותר לראות אותה מתרחקת בעודכם צופים בה מפליגה לעבר השקיעה. הקדשתי כתבה שלמה לנושא בה הסברים מפורטים גם מה עליכם לעשות במקרה ונקלעתם לסיטואציה הלא סימפתית.
סרטון ויראלי עלה לאתר לא מכבר הממחיש מקרוב את סיפורו של זוג נוסעים שאיחר לחזור לאונייה בנמל נסאו שבבהאמה. צפו בסרטון
מה שהכי חשוב אל תרדו לסיור חוף ללא דרכון וכסף…למקרה חירום.

אל תאגרו אוכל
באוניות קרוזים אוכל הוא הדבר האחרון שצריך להדאיג אתכם והמזנון החופשי פתוח כמעט 24 שעות ביממה. אכלו ארוחת בוקר דשנה לפני הירידה לחוף וכל מה שתזדקקו במהלך הסיור זה קפה לצד עוגה מקומית או כריך קטן.
בחזרה מהסיור, בשעות הצהרים המאוחרות, המזנון החופשי ודוכני האוכל בסיפונים העליונים ממתינים לכם. אם חשקה נפשכם בארוחה בחדר, גם זה אפשרי. ראו כתבה.

אין צורך לארוז את כל הבית ביציאה לחופשת שייט
נכון, בכניסה להפלגה לא ישקלו לכם את הכבודה ולא תשלמו על משקל עודף, אך מנגד אל תשכחו שממתינה לכם טיסה להגיע לנמל היציאה ושקבינה סטנדרטית באונייה קטנה מחדר מלון. מומלץ לארוז בצורה מושכלת מבלי להגזים ולהתאים את הבגדים ליעדים אותם תבקרו במהלך החופשה (ים תיכון או קוטב צפוני). טיפ! תמיד הביאו אתכם ז’קט קל גם להפלגת קיץ בים התיכון. מזגני האוויר באוניות פועלות בשיא המרץ.
לכתבה מפורטת בנושא מה לובשים בחופשת שייט
“גונבי השמש”
זה קורה במיוחד בימי ים, יש תחושה שבשעות הבוקר המוקדמות “עדר פילים” עובר במסדרונות. אם אתם שואלים לאן פניהם מועדות ומי הם “הפילים” , אז התשובה היא ברורה “גונבי השמש” או הנופשים שממהרים לשמור מקום בכיסאות הנוח מסביב לבריכה. מניחים מגבת ומתפנים לארוחת הבוקר ולשאר סידורים דחופים.
אם חשבתם שזה קורה רק בארץ, טעיתם. זה קורה במיוחד באוניות הענק בהן מספר כיסאות הנוח מסביב לבריכה קטן בהשוואה למספר הנופשים והתופעה מתעצמת כאשר מספר הישראלים באונייה גדול מהממוצע. אנשי צוות האונייה סולדים מהעניין ויש סיכוי שכאשר תחזרו שוב ל”מבצרכם” תגלו שאנשי הצוות הסירו את המגבות ומישהו אחר “גנב” לכם את השמש.
השתדלו להתנהג בהתאם לצוות האונייה
צוות אוניות הקרוזים עושים מאמצים כבירים להנעים את זמנכם במהלך חופשת השייט, שישה חודשים של עבודה מסביב לשעון, ללא חגים או חופשות ורחוק מהמשפחה. נימוסים והתנהגות ראויה לא עולה כסף, ואם דיברנו על כסף אז אחד העלבונות הגדולים עבורם הוא “לשכוח” להשאיר להם דמי שירות (טיפים)- זכרו זה חלק חשוב ממשכורתם.
אל תגזימו בשתיית אלכוהול
בקרוזים משקאות אלכוהוליים זמינים יותר מכל מקום אחר וטוב תעשו אם תלגמו כוסית אחת או שתיים, אבל לא מעבר. משקאות אלכוהוליים עולים כסף ומשכרים, את זה הכל יודעים אבל לא מפנימים. אם אי פעם שמעתם על נוסעים שנופלים למים מאוניות קרוזים זו בדיוק הסיבה. (לפרטים נוספים)

ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=94224