אלחנדרו ריינל, נשיא ומנכ”ל Four Seasons: “המסעדות והברים שלנו הם פעימות הלב של המלונות וכך יהיה גם בים, כשנצא להפלגות ב-2026. התבססנו על ההצלחה של יותר מ-600 המסעדות והברים שלנו ברחבי העולם”. כמה יעלה התענוג?

בחודש ספטמבר 2022 חשפנו את הפרויקט החדש – Four Seasons Yachts , של רשת מלונות פור סיזנס (Four Seasons), במסגרתו תשיק החברה את היאכטה הראשונה בים. לפור סיזנס יש אופציות לבניית שתי יאכטות נוספות במספנת פינקנטיירי. היאכטה לאורך 14 הסיפונים תכלול 95 סוויטות, כאשר האירוח מתחיל ב-103 מ”ר, יותר ממחצית הסוויטות יציעו גודל של 204 מ”ר או יותר. ה-Funnel Suite כוללת 4 מפלסים על שטח של 892 מ”ר עם בריכה פרטית וספא.
יחס אורח לאיש צוות יהיה 1:1, המסעדות, הטרקלינים והברים בספינה יציינו את המצוינות והיצירתיות, שהוא סימן ההיכר של רשת פור סיזנס המתמקדת בחדשנות קולינרית ותשומת לב להעדפות האורחים.

אתמול (ה-4 במרץ 2025) פרסמה החברה הודעה שמדגישה את כוונתה להגדיר מחדש את היוקרה בים בעודה ממשיכה בספירה לאחור לקראת ההשקה המתוכננת בשנת 2026. רשת פור סיזנס חושפת את הקולקציה הקולינרית הייחודית שלה בסיפונה של Four Seasons I, הכוללת 11 מסעדות, ברים וטרקלינים.
אוצר על ידי צוות מומחים של Four Seasons, כולל שפים, סומליירים ומיקסולוגים, התפריטים יתעדכנו כל הזמן כדי להבטיח שלכל מקום יהיה קונספט ייחודי.
אלחנדרו ריינל (Alejandro Reynal), נשיא ומנכ”ל Four Seasons: “המסעדות והברים שלנו הם פעימות הלב של המלונות וכך יהיה גם בים, כשנצא להפלגות ב-2026. כל מקום עוצב בקפידה כדי ליצור חוויה מותאמת אישית , תוך התבססות על ההצלחה של יותר מ-600 המסעדות והברים שלנו ברחבי העולם.”
המסעדות
Sedna – החלק המרכזי של היאכטה ובמה לכישרונות הקולינריים המובילים בעולם. מסעדת האוכל המעודנת תהיה ביתם של מאסטר שפים מתחלפים, עם לוחות זמנים הכוללים כישרונות קולינריים ממסעדות Four Seasons המוערכות ברחבי העולם.
כאשר שף אורח אינו נמצא ביאכטה, הצוות הקולינרי בסיפון יציג תפריט המושרש בטכניקות צרפתיות מודרניות עם השפעות גלובליות, משופר על ידי זיווגי יין מומחים באוצרות סומלייה. פלטת צבעים ירוקה-אמרלד נותנת גוון של תחכום, מה שהופך אותה לתפאורה המושלמת לחוויית צהריים וערב המשתנה ללא הרף. חדר אוכל פרטי, עם מקומות ישיבה לעד 10 נוסעים, עומד לרשות האורחים במקרה של אירועים מיוחדים.

Terrasse – בהשראת הזוהר של קוט ד’אזור, Terrasse מציעה אוכל ים תיכוני אלגנטי אך רגוע לארוחות בוקר, צהריים וערב. האורחים יכולים להתענג על מנות קלות ועונתיות העשויות מחומרי גלם מקומיים, הכוללות פירות ים טריים. המטבח הפתוח והעמדות מוסיפים אלמנט של חופשה ים תיכונית, בעוד שעיצוב החלק הפנימי מטפח אווירה תוססת ומתוחכמת.
Miuna – גן עדן לחובבי סושי המיועדת ל-16 אורחים בלבד בכל סבב ישיבה. מנות מעוצבות בקפידה הכוללות דגים ופירות ים באיכות הגבוהה ביותר לוקחות את הסועדים למסע קולינרי לארוחת צהריים או ערב באווירה אינטימית. לצד האוכל סאקה נדיר מקיוטו או פוקושימה או קוקטייל בנוי בקפידה בהשראה יפנית מהתפריט שנערך באומנות.
בית הקפה

Pistachio – ממוקם בסמוך ללובי ונותן מענה למי שמחפש ארוחת בוקר קלה או פינוק מתוק.
הברים והטרקלינים
Salon – מקום מפגש לחברים, כשמו כן הוא, תוך שהם נהנים משירות כל היום של ארוחת בוקר א-לה-קארט ועד כוס יין בערב. תה אחר הצהריים האלגנטי והקוקטיילים הופכים את הסלון ליעד אידיאלי לפני ארוחת הערב שבו אפשר להשביע את התיאבון.
Bar Piscine – נווה מדבר למנוחה ופינוק, מקום מפלט לצד הבריכה ממנו ניתן ליהנות לאורך כל היום והערב המוקדמות.
Champagne & Caviar – בר המרפסת האינטימי למבוגרים בלבד שמציע בילוי לילי עם השילוב המושלם של מותרות. מבחר עולמי של שמפניה, קוויאר נדיר וסלמון באליק עם מבחר קלאסי של אביזרים בסביבה אלגנטית המשקיפה על סיפון הבריכה.
Horizon Lounge – מקום מפלט בהשראה מרוקאית, הפתוח בצהריים ולאורך כל הערב. עם בריכת מים עמוקים, האורחים יכולים להירגע ולהתרענן לאורך כל היום תוך שהם נהנים ממנות לבנטיניות ייחודיות – המדגישות את הטעמים התוססים של האזור – משלימים קוקטיילים קלאסיים ואקזוטיים.

Marina Bar – מפלט מרענן כאשר מוצעות פעילויות ספורט ימי עם כסאות נוח, שולחנות אוכל וארוחות קלות.
Bar O – חוגג את אמנות המשקאות המעוצבים במומחיות שמציעים משקאות וינטג’ נדירים ומיקסולוגיה לצד השולחן, בסביבה זוהרת במיוחד המזכירה את אירופה של שנות ה-60.
Cigar Lounge – טרקלין בסגנון בוטיק המציע את הסיגרים המשובחים ביותר, משקאות אלכוהוליים נדירים, וחווית שוקולד Premier Cru ייחודית לאורחים המעוניינים להתמכר לעיסוקים משובחים במהלך ההפלגה שלהם.
אוכל בסוויטה
בין אם מתעכבים על ארוחת בוקר באוויר הפתוח במרפסת רחבת ידיים, מתענגים על ארוחה מרובת מנות בשילוב עם יין, או משביעים תאוות מאוחרות בלילה עם אהובים. ניתן ליהנות מכל פינוק 24 שעות ביממה.
מידע נוסף על התוכנית הקולינרית בסיפון Four Seasons l, כולל הצוות הקולינרי ותפריטים, ייחשף בהמשך השנה. Four Seasons l תצא להפלגת הבכורה בינואר 2026.
מסלול ומחיר לדוגמא
הפלגה של 7 לילות, ממרץ 29 ל-5 באפריל 2026. יציאה מוולטה, מלטה לפיראוס (אתונה) – החל מ-$24,300 לסוויטה
ברוכים המצטרפים לקבוצת הפייסבוק ״קרוז חלום של הפלגה״ – הייחודית בעולם הקרוזים. כ-15,700 חברים
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.cruisein.co.il?p=114423